De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Plunge pool

We hebben alweer een paar mooie dagen gehad, en er gaan er deze zomer nog veel meer komen. Met alle beperkingen is het lekker op je eigen terrein te kunnen afkoelen. Wil je een zwembad maar heb je geen grote tuin? Dan is de Plunge Pool wellicht een oplossing. De Plunge Pool is nog relatief onbekend binnen Nederland maar begint steeds populairder te worden. Maar wat is een Plunge Pool nou precies? Wij leggen uit!

Wat is een Plunge Pool?

Een Plunge Pool is in feite een normaal inbouw zwembad zoals je het kent. Het verschil met een normaal zwembad is echter dat het bad een kleiner formaat heeft. Een Plunge Pool kun je dus eigenlijk zien als een kleinere variant van een inbouwbad. Doordat de Plunge Pool kleiner is dan een bouwkundig bad heeft het bad ook een andere functie.

 


Wat is de functie van een Plunge Pool?

Een Plunge Pool is door het formaat van het bad zeer geschikt om heerlijk in te badderen. Lekker met vrienden genieten van het warme weer? In een Plunge Pool kun je ideaal met een aantal personen relaxen en tegelijkertijd afkoelen in het koude water.
Waarvoor een Plunge Pool minder geschikt is, is stukjes zwemmen en baantjes trekken. Ook spelen met opblaasbaar speelgoed is in een Plunge Pool niet mogelijk. Dit komt doordat het bad hiervoor simpelweg niet lang en diep genoeg is.


Voor- en nadelen van een Plunge Pool

Voordelen

  • Ideaal om in te ontspannen
  • Neemt minder ruimte in dan een normaal zwembad, hierdoor ook geschikt voor kleinere tuinen
  • Vergt minder onderhoud dan een normaal zwembad
  • Lagere energiekosten doordat er minder water in het bad zit dat verwarmd moet worden
  • Warmt sneller op dan een normaal zwembad

Nadelen

  • Door het kleinere formaat niet geschikt om baantjes in te trekken
  • Niet geschikt om in te spelen met opblaasfiguren en ander waterspeelgoed

 

Waar komt de naam Plunge Pool vandaan?

De naam ‘Plunge Pool’ is afkomstig van de grond onder een waterval. Wanneer het water van een waterval de bodem onder de waterval raakt ontstaat er slijtage. Doordat er continu water van de waterval op de ondergrond komt zal deze ondergrond steeds verder en verder worden weggesleten.
Het gevolg hiervan is dat er onder de waterval een holte ontstaat. Deze holte wordt ook wel een ‘Plunge Pool’ genoemd. 

Bron: https://www.toppy.nl/advies/333/alles-wat-je-wilt-weten-over-een-plunge-pool.html